Entrèen – husets første inntrykk

Stillbilde entrè

Skal du pusse opp gangen? Eller kanskje bare skifte stil?

Entreèn er det første vi møter når vi kommer inn i ett hus, og da vil vi gjerne at den skal gi ett godt første inntrykk. Hvis man har en rendyrket stil i huset, passer det best om også gangen har samme stil. Men den kan også brukes som ett blikkfang som fanger folks oppmerksomhet, med sterke farger eller spesielle elementer, selv om resten av huset er mer nøytralt. Hva vil du at din entrè skal uttrykke?

Mye kan gjøres med små grep, men den viktigste beslutningen man tar er å finne stilen man ønsker. Enten den er gjennomført eller man bare plukker elementer, lønner det seg å undersøke markedet før man tar ett endelig valg og handler.

Vi har valgt å presentere to stiler, som fungerer som gjennomførte stiler, men som også er veldig dekorative og kan tilføre det lille ekstra om man foretrekker en mer nøytral stil som grunnlag.

Glam: 

En forkortelse for glamour, og da sier vel mye seg selv! Stilen kjennetegnes av blanke metaller, blinkende stener, stoppede møbler (gjerne i velour, silke eller skinn), puter i metalliske stoffer og snirklede mønster.

Stilfull krakk

 

 

En glamorøs stumtjener

 

 

Lille speil på veggen der..

 

Shabby chic: 

Er en landlig, feminin, romantisk og uhøytydelig stil, hvor essensen er å skape personlige rom. Møblene er gjerne gamle og slitte tremøbler ( kan også være nye som males/pusses/slipes for ett gammelt uteseende ), metallene gjerne rustet eller sink, tekstilene med blomster, ruter, prikker og småmønstret, gjennomgangsfargene er hvit, ecru og slitte/blekne pasteller og detaljer som hønsenetting blir brukt.

Stilen kalles også «cottage style» eller «old French».

En koselig krakk

 

 

Landlig oppheng for jakken

 

 

..hvem er shabby chic`est i landet her?